vaken bebis

På dagarna sover Liam bra, men så fort klockan passerar 24.00 så är det visst dags att vakna... Det konstigaste är att ligger vi i sängen så gnälls det (även om lampan är tänd), men sätter vi oss i soffan så blir det genast lugnt. Haha.. jaja, nu ska jag prova att mata igen så får vi se om det somnas. Undra hur många runt om i världen som sitter med en vaken bebis nu. Lär vara en hel del :)


Bloglovin!

Nu tror jag äntligen bloglovin fungerar igen, så vill ni premunera på bloggen så är det bara att klicka på bilden i menyn till vänster   :D




Me&I Träff

Nu har jag och Liam varit på vår första date med andra bebisar och mammor och det gick hur bra som helst! Vi var hemma hos en kompis kompis (ni vet, en väninnas kompis :) ) på en Me&I-träff och det var verkligen skönt att få komma iväg och träffa lite folk. Kvällen bestod av trevligt sällskap, snygga kläder och gott fika, så det kunde inte ha varit bättre!

Liam träffade sina kompisar Kalle (2 dagar yngre) och Ellen (1 vecka äldre) och de skrek, bajsade och ammade ihop. Det är verkligen sååå kul att vi är tre st som har fått barn samtidigt, jag tror både mammor och bebisar kommer att ha en massa utbyte av varandra! Tyvärr så glömde jag kameran (pucko-jag!), det hade varit riktigt kul att få en bild när vi satt på rad i soffan och ammade tillsammmans :) Men men, nästa gång!

Liam har fått ögoninflammation på ena ögat, stackars lill-killen. Vi har köpt droppar som han ska få varje morgon/kväll och sen så baddar vi en massa med ljummet vatten. Jag tror inte Liam märker av det så mycket, förutom att han tycker det är jobbigt när vi är där och baddar hela tiden. Förhoppningsvis så försvinner det snabbt!

Nu ska jag väcka liten, det är dags för amning. Han sover så sött här brevid, men måste ju äta var tredje timme så det är hög tid nu! Ha en fortsatt trevlig kväll, det ska vi ha :)

Från Me&I inhandlades äntligen favorit-byxan oxh en snygg body till. Vi beställde 2 storlekar större eftersom jag tror att dessa kläder gör sig bäst på en krypande bebis :)




Tröttis

Hej på er!

Jag är en tröttis idag, och har varit det ett par dagar. Tiden till bloggen har inte räckt till, jag har prioriterat en tupplur i stället ;) Det tar på att mata var tredje timme dygnet runt, man sover bara 1½-2 timmar åt gången...

Idag så var vi åter igen till BVC och blev såå glada av att vår lilla Liam har ökat 95 g under helgen! Vi ska fortsätta som vi gör nu, med både amning och tillägg var tredje timme, så bygger nog knodden upp sig. Efter besöket hälsade vi på en sväng på dansen! Tanken var att vi skulle hinna gå innan alla elever kom, men Liam ville ju så klart äta precis när vi var på väg därifrån så då blev vi kvar ett tag. Jättekul att se några av dansarna också :)

Liams kusin Saga kom och skulle träna och hon hade inte hunnit träffa Liam någon gång eftersom hennes mamma har varit förkyld så länge, så det var extra kul att de äntligen fick mötas nu :) Saga höll lill-killen så riktigt och bra, det märks att hon har småsyskon. Efter dansen kom Saga och storebror Simon och hälsade på, och Saga hade med sig en present till Liam. Hon hade köpt kläder till honom för egna pengar på en loppis! Hur söt får man vara? Snart 9 år är hon bara... Tack gohjärtat!




Home alone!

Ikväll är jag, Totti och Liam ensamma hemma, A blev inringd och ska vara bartender igen. Tråkigt, men bra för ekonomin ;) Imorgon ska han dessutom jobba dygn på firehouse, så vi kör solo här hemma igen. Men förhoppningsvis kommer pappa på dagen och mamma på kvällen och sällskapar :)

Besöket på BVC gick väl sådär, lillkillen ökar fortfarande inte i vikt som han ska. Så nu är det både amning och ersättning var tredje timme som gäller. Det känns så jobbigt att väcka honom hela tiden bara, det måste kännas stressande för liten :( Men förhoppningsvis så är det inte för så lång tid...

Nu lär jag och Liam ta en kvällis med Totti innan det är dags för mat igen.

Ha en trevlig fredagskväll! :)

Träning...

Nu har det gått 12 dagar efter förlossningen och jag har smått börjat att återhämta mig. Det är nästan 5 veckor kvar innan jag får börja träna och jag längtar verkligen efter att sätta igång! Jag sneglar på hantlarna när jag går förbi och sitter och filar på ett träningsprogram. Det viktiga är att börja lugnt och inte bara dra igång och tokträna, för då kommer det bara att paja allt. Been there, done that

Det viktigaste för mig är att få ordning på ryggen, stärka upp core-musklerna runt omkring och se till att fogarna inte tar för mycket stryk. Foglossningen gör fortfarande ont när jag går, men det har sakta börjat bli bättre. Jag ser ljuset i tunneln :)

Jag har ju dessutom några kilon jag vill bli av med, jag gick upp nästan 20 kilo under graviditeten. När jag vägde in mig så låg jag på 57 kilo och innan Liam kom var jag uppe på 75 kilo!!! Men jag har redan tappat 13 kilo i bara vätska och bebis, så det känns inte helt omöjligt att komma ned under 60-sträcket.

Det här med vikt... Nu säger kanske emot mig själv i det jag skrev ovan, men för mig så spelar det faktiskt ingen större roll hur mycket jag väger, utan snarare hur kroppen känns. Låter det klyschigt så får det vara så, men det är faktiskt sant! Det är bara lättare att prata i kg efter en graviditet, men mitt mål är att bygga upp muskler och bränna onödigt fett som bara "är där". Innan graviditeten så brukade jag väga mellan 53-55 kilo, men jag hade för lite muskler så därför vill jag inte sträva efter ett vikt-mål. Jag ska ha ett "snygg-mål" i stället, haha ;)

Men men... 5 veckor kvar innan jag får sätta igång ordentligt! Jag ska lägga ut träningsprogrammet här när jag är klar med det, och dessutom lite bilder på hur jag såg ut innan, under och nu efter graviditeten, så får vi se om jag kan åstakomma någon förändring :D

Insåg precis att jag kommer få leta efter en före-bild, hittade bara den här i någolunda helfigur, tagen 2 veckor innan jag blev gravid och den är så tråkig och tillgjord... ska leta vidare! Reminder: ta fler kort!


Vill ha






Overaller från Kapp Ahl, behöver något i stl 50! Fina, eller hur? Jag såg några av dem på Camillas blogg tror jag att det var, och blev inspirerad :)

God morgon!

I natt fick jag sova 5 timmar i sträck! Jag känner mig som en ny människa, haha :) Det tokiga med det är bara att Liam ska äta var 3:e timme, men han tog igen det ordentligt och ammade aktivt nästan en timme nu på morgonen.

Regnet öser ned utanför, jag sitter med en kaffe och har lite egentid samtidigt som bebis knorrar nöjt brevid mig. Man kan ha det sämre, eller hur! Det enda negativa är väl tvätten som vi glömde ute igår.... men den blir ju välsköljd i alla fall ;)



Mammas lilla sailor ♥

Men hur kan du lukta så gott?



De här stunderna är helt fantastiska... kärlek!

En härlig dag!

Idag har det varit en riktigt bra dag! Imorse hade vi besök av Marie från BVC Hälsocentralen City. Vi pratade amning och en massa annat viktigt och vi kom tillsammans fram till att vi kan ge Liam napp ibland. Han har ett stort sug-behov och det har varit riktigt jobbigt att vara en "levande napp" för honom de senaste två dygnen. Så idag infördes det och det funkade jättebra! Han har haft nappen 2 ggr, kortare stunder och Liam var sååå nöjd. Underbart! Lill-killen hade dock inte gått upp jättemycket i vikt, så det blir en ny vägning på fredag.

Vi har dessutom varit ned på stan en sväng idag. Jag är verkligen inget fan av att springa i affärer med en nyfödd, men vi skulle köpa en ny skötväska och då ville vi båda vara med. Det vart en snabb visit på Stadium och in och bara vända på Intersport innan jag nästan fick panik och ville hem. Tänk om han blir förkyld av någon. Så Andreas köpte väskan på Stadium, sen spritade vi båda händerna noga innan vi plockade upp grabben ur vagnen. Kanske lite fjantiga, men so what? Vi väntar nog ett tag innan Liam får gå i affärer ;)

Föresten så köpte vi en grön väska som matchar vagnen snyggt, riktigt rymlig och bra!



Hårt liv!

Man blir lätt trött av att vara småbarnshund  :)



Sessan har börjat acceptera Liam nu och till och med försökt att gosa med honom på skötbordet ♥



Mina älsklingar...



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Kinkis

Idag är Liam en kinkis, han har praktiskt taget suttit fast vid mitt bröst i 24 timmar. Jag vet inte om han inte får i sig tillräckligt, provade pumpa ur lite, jag höll på hur länge som helst men fick bara ut 20 ml... hmmm.... Vi gav till slut lite tillägg och nu sover han gott. Jag får fortsätta pumpa och amma och hålla tummarna för att det kommer igång ordenligt snart.

Imorgon kommer BVC på besök, det kommer faktiskt bli kul. Visst är det ett intressant fenomen att de verkligen åker hem till alla nyförlösta, men det är skönt att slippa behöva vara i tid någonstans. Vi har försökt att inte komma sent till BB-besöken, men det har varit helt omöjligt! Haha, men man lär sig säkert. Föresten, gulsoten hade sjunkit igen, så nu behöver inte ta några fler prover. Skönt!

Vi har haft flera på besök nu också, och Liam har fått så mycket fint! Tack alla! Han har ju som sade ammat nästan dygnet runt nu på slutet, men när vi har besök passar han på att sova :) Visst är det typiskt? Oj, nu vaknar lill-killen så det är dags att snutta lite igen.

Ha det gött alla!



Andreas är riktigt nöjd över Hammarby-nappen som Liam fick av Anders :)

Premiärtur!

Idag var det dags för vi en tur med vagnen, det kändes så skönt att komma ut lite! Mina fogar gör fortfarande ont, men vi kunde gå i en halvtimme och det var verkligen länge sen! I långsam takt, men ändå  :)




Söndag

Hej på er!

Hoppas ni alla har haft en bra helg! Här hemma går fortfarande dagarna i varandra, så bloggen kanske inte blir lika uppdaterad som förr, men snart så kommer jag nog in i rutiner igen :)

Liam har varit lite kinkig nu, han vill äta hela tiden, men bättre det än tvärtom. Jag ser det som ett friskhetstecken :) Gulsoten hade sjunkit lite sist (yipiee), så jag hoppas det har fortsatt så när vi kollar värdet imorgon.

Vi har börjat tagit imot lite besök nu och Liam har fått så mycket fina presenter. Jag ska ta lite bilder och lägga ut dem sen. Han har dessutom fått låna två st bodys i stl 40 av Emma och Venla, tack så mycket :) Ni får tillbaka dem så fort han har lagt på sig lite!

Det är verligen omtumlande att vara ny mamma, men det känns spännande. Ena stunden kan jag inte sluta titta på Liam och en annan gång kan jag nästan ha glömt att hans finns när han skriker lite. Men just ja, jag har ju en bebis! Haha, skumt! Dansen drog igång idag, en helt ny termin! Allt verkar gå fint för tjejerna, det känns lite konstigt att sitta på sidan av, men samtidigt vill jag inte vara någon annan stans än där jag är just nu... med min fina Liam och Andreas!


RSS 2.0