Tranbär!

Idag var jag till läkaren för att kolla om jag hade urinvägsinfektion. Det visade sig att jag har någon form av infektion i alla fall, och det första jag ska göra är att dricka två liter tranbärsjuice och citronvatten idag. Vilket jag kom på kl 21! Så gissa vem som kommer få springa upp och kissa hela natten? Jo - troligtvis jag ;)



Nyvakna och småtrötta, vilket vi säkert kommer att vara imorgon också ;)


vart ta vägen?

Nu är det gaaalet rörigt överallt! Jag har väl berättat att vi håller på att sortera och organisera om här hemma? Mitt i allt så rev Andreas min graderob, slängde ut alla kläder och började bygga på nya garderoben... vilket han inte hann klart med ikväll. Vi kom också på att vi inte har köpt någon inredning heller, så det lär inhandlas imorgon. Så läget just nu är alltså att alla mina kläder är överallt! Jag har ju dessutom typ 100 (känns det som) andra påbörjade projekt som ligger i högar här hemma. Så om det är någon som vill komma och hälsa på är ni inte välkomna ;)

Föresten, har ni byggt Ikea-möbler förrut? Jag tycker det är kul, men får ju liksom inte hålla på nu så Andreas bygger i stället. Snacka om galet arg make! Garderobsväggar rasar om varannat, svärorden haglar innefrån sovrummet och saker och ting kastas ut i hallen. Kan man någonting annat än att skratta lite i smyg? Hihihihihi... Tålamod är INTE Andreas starka sida :)



Så här avslappand har jag verkligen inte sett älsklingen idag!

Då går vi in i vecka 31

Nu rullar veckorna på :) Lilla bebisen har varit riktigt aktiv, jag och A trodde inte våra ögon härom kvällen när lillkillen fick mammas mage att gå i riktiga vågor! Så härligt! ♥ Jag hoppas han stannar inne flera veckor till, jag har haft en hel del sammandragningar nu sista tiden...

Så här står det om denna vecka i alla fall :)


Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

 

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

 

Mamma

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

 

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


Ojojoj, ½ kg i veckan! Jag är ju tok-tjock redan ju ;)


Dagens kommentar

Elsa 3 år: Lisa, du har en bebis i magen.

Jag: Aaaaa :)

Elsa: Får jag se den?

Jag: Ja, men den är ju i magen *pekar*

Elsa: Ja, men ta fram den, jag vill se den.

Söt-fia



snart dags för EM

Nu börjar jag bli en riktig tjockis, det går snabbt nu. Allt sväller liksom, det känns som jag rullar fram. Ändå är det lite mer än två månader kvar, hur ska det bli? ;)

Pappa och jag åkte ned på stan en sväng, åt lunch och fikade på Waynes. Jag träffade två gamla klasskamrater, det var så kul att se dem och jag förstår inte att vi börjar närma oss 30 år! Crazy! En av tjejerna - Emmelie - ska gifta sig på lördag, underbart! Det var helt fantastiskt att gifta sig och jag önskar dem all lycka och att deras dag blir den bästa i deras liv!

I helgen är det street-EM i Danmark och jag är för gravid för att följa med :( Det känns helt för****igt, men jag kommer att tänka på dem varje minut! Det är tur att det finns mobiltelefoner, min kommer att gå varm kan jag lova! 23 st från Uddans åker, det är verkligen galet bra! 15 st av dem åker för första gången, så det känns extra jobbigt att jag inte finns där för dem. Men de andra tränarna är toppen, så det blir fin-fint för dem ändå! Go-gluttarna

Nej, nu ska jag städa lite, ser ut som ett bombnedslag här hemma. Vi har rensat ut allt i förrådet, men jag vet inte vad jag ska göra av allt. Just nu har jag en hel vägg med tommar korgar liksom!

Ha en bra kväll alla!

Kram från tjockis!



Mattes ♥ solar

Så långsamt

Idag har jag en sådan dag, ni vet då allt bara går väldigt långsamt. Frukost och lite plock klart nu kl 12.30, och då betonar jag lite plock. Halva diskmaskinen klar, orkar inte böja mig ned för andra halvan :) Armar och ben är sååå tunga, så det kommer bli en vilodag idag. Det känns faktiskt helt ok det med! Pappa är här och har varit ute med Totti, jag hör hur han skramlar i köket. Snäll-papps, jag antar att det blir finfint i diskmaskinen nu :D

Ha en nice dag alla!



Tror jag bjuder pappa på lite fika idag :)

Midsommardagen och pigg!

Nej, det hör inte till vanligheterna, men vad skööönt det känns! Det är en riktigt bra bonus av det här med graviditeten, man slipper "dagen efter". Nu brukar jag inte bli så bakis annars heller, men lite mosig brukar man ju vara ;)

Dagen flöt på bra igår och det var skönt att få umgås med familjen och ta det ganska lugnt. Jag fick låna mammas cykel så jag kunde rulla ned och se på fin dans runt midsommarstången. Nästa år är jag i form att hänga på, då med en liten plutt :) Som jag längtar! Då kanske jag även kommer i någon snygg klänning, det här året blev det mammajeans och mammatunika ;)

Bilder togs bara med mammas kamera, men jag fick en bild på syster-yster och mig i alla fall! Hoppas ni läsare är pigga idag ni med, och känner er nöjda med gårdagen!

KRAM!

Systrarna "kisa i solen"


The Rose

Nu råkade jag bli lite nostalgisk och måste dela med mig av en av de bästa "gråta till"-låtarna ever. Ni vet, när det är en sådan dag ;)


I löööve it!

Ikväll visas filmen Änglarnas stad på tv 3, och jag kom att tänka på låten till filmen. Året var 1998, högstadiet var äntligen avklarat och en fantastisk sommar väntade! Jag dansade många tryckare till denna underbara låt! ;)

Njut... och passa på att se filmen ikväll...


Glad midsommar

Hoppas ni får en härlig helg allihopa! Vi kommer att befinna oss på landet med hundar och ungar, så jag vet att vi får det topp! Kommer sakna Andreas dock, men vi ses på midsommardagen ♥

Jag har laddat upp med alkoholfritt bubbel, jordgubbar, nyrökt lax och en massa annat gott! Skyndade mig iväg för att hinna köpa helt nyrökt lax så att bebisen får några otäcka bakterier, så jag känner mig nöööjd :)

Igår var jag på gravidmassage igen, det kändes lite bättre nu men hon sa att jag fortfarande var tokspänd! Nästa gång ska Andreas få följa med och lära sig lite, så han kan massera sin gravid-tjockis till fru hemma ;) Kornet gillar inte riktigt massage, han bökar runt en massa då. Nu ligger han med huvudet uppåt igen och sparkar med full kraft nedåt... är sååå obehagligt, känns som han kan råka sparka sig ut... fast jag vet att det inte fungerar så :D

Vill ni veta något kul! Igår skulle vi åka till Ikea och köpa en byrå till bebisens rum. Gissa vad vi kom hem med? Jo, en sänggavel och nu graderob till oss! Japp, så kan det gå! Men det blir toppen, lill-kornet får ta min byrå. Jag behöver den i alla fall inte nu när jag har en ordentlig garderob!

Nej, nu lär jag packa lite. Måste komma ihåg järntabletter, gravidolja mm som jag alltid glömmer!

Men ha som sagt en riiiktgt fin helg, hoppas vädergudarna är med oss!

LOVE!


Vår nya sänggavel med förvaring, smart och ändå stilren!

Det bästa med att vara gravid

För mig är det bästa med att vara gravid alla olika känslor som strömmar genom kroppen.

Det börjar med en lätt chock, glädje, spänning, frågan är det verkligen sant?! Sedan fortsätter glädjen växa, samtidigt som oron kommer krypande... är allt som det ska, får barnet näring, växer det som det ska? Sedan ökar det bara på hela tiden och nu i 7e månaden känner jag KÄRLEK till det barn som växer i mig. En helt fantastisk känsla! Varje gång bebisen sparkar eller buffar därinne, glömmer jag foglossningar, blödningar, tidiga sammmandragningar, ja ALLT och bara vill känna honom igen. För jag vet att det är en han :) Och jag LÄNGTAR!



Vem är det där inne?

Tisdag

Har antagligen ätit världens sämsta lunch -ravioli på burk. Till det serveras vatten :) Tycker ändå att det är hemskt gott, så det så! Har haft världens lugnaste dag, vilat mest och jag känner att det behövs idag. Snart ska jag en sväng till sjukgymnasten för lite akupunktur, sedan är det dags för en date med Rebecka. Vad kul det ska bli! Jag satt ute i solen nyss, men det var så kallt när molnen skuggade hela tiden så jag gav upp. Ser dock att det är sol igen nu, hinner ut en sväng till ;)

Köpte faktiskt en gravidkudde på Lidl igår - 149 kr! Måste säga att jag sov mycket bättre med den än med 3 olika kuddar för att stötta upp knän och magen. Tack för tipset pappa!



Jag & Rebban på min 27-årsdag!

Färdigutbildad!

Då har jag och A varit på sista föräldrarträffen. Vi gick igenom andning och amning, så nu ska vi ha koll inför förlossningen då... :O Vi ska läsa på lite mer, kolla nån dvd och så där. Jag kan inte fatta att det börjar närma sig, vi går in i vecka 30 imorgon. Galet! Igår när vi satt i soffan så var jag bara tvungen att fråga rätt ut i luften varför det står en barnvagn i mitt vardagsrum? Vem ska ligga där? Efter ett tag fick jag en lite buff i magen till svar ♥

Jag tog dessutom mod till mig och gick till kiropraktorn idag, han fixade lite i bröstryggen och det känns faktiskt en aning bättre just där. Jag har kunnat sitta flera timmar nu - NÖJD! Det kan hoppa tillbaka igen eftersom kroppen förändras så mycket, men just nu känns det skönare i alla fall :D

Nu ska jag sortera lite, vi håller på att röja ur förrådet inne... det gick faktiskt inte ens att komma in där förrut så det är dags att fixa till den biten! SEN är det barnrums-renovering! :)



Om ni behöver en kunnig kiropraktor ;)

psyko?

Här har vi en tjej som har lagt ut den här filmen på en dejting-sida i USA. Tror ni hon får många svar? Hahahaha... Mina gravidhormoner är ingenting mot det här ;)

Obs. Endast engelska - ingen text


Dagens gravid-knäppis!

Allvarligt! Det här är inte riktigt klokt.

Ligger och försöker skriva med datorn på magen, och ser liksom inte tangenterna. Andreas skrattar till och säger att jag ser rolig ut.. jag skrattar också lite och börjar sen STORGRÅTA för det är ju faktiskt INGET KUL!!!! Grät kanske i 10 minter, kunde inte sluta, fast jag nästan började skratta åt mig själv samtidigt. Nu sitter jag här med alldeles svullna ögon och undrar vad sjutton som hände :) Andreas rymde hemifrån och köpte 5 piggelin, antar att det var det som behövdes ;) hehehehe..... stackars Andreas



Rolig humor har du i alla fall ;)

RSS 2.0