sleep mutch?

Idag har Liam haft natt på dagen igen, han har verkligen sovit från 12-21.00 med uppehåll för mat. Hur ska jag göra? Jag håller på med rutiner och försöker väcka honom varsamt på dagarna, men han vill inte vara vaken då och jag kan ju inte tvinga honom. Tokiga bebis!

Jag har i alla fall haft en bra dag idag, har utnyttjat en sovande bebis till att få tid med städning och lite matlagning, samt att fått besök av en hel del gobitar! Pappa har varit här och varit ute med Totti och gosat med Liam, Agneta kom en sväng och så Liams kusiner Kajsa & Alex i sällskap med mamma Madde :D Härliga tider! Jag älskar att få besök, det är så kul att bara sitta och prata, tiden bara flyger iväg! Jag tycker lite synd om besökarna bara, ingen av dem har fått träffa Liam vaken (förutom pappa), men de får väl besöka oss på nätterna i stället. Hehehe

Igår hade vi date med föräldrargruppen, supermysigt! Liam och Carl sov i vanlig ordning, så tjejerna Ingrid och Stella dominerade träffen! Det är ju lite mysigt för mig och Hanna att hinna få lite tid med de andra bebisarna också, men konstigt nog så längtar man efter sig egen, trots att han ligger och sover brevid. Haha, vad knäpp man är! Ibland vill man ju bara att de ska sova ;) Men tjejerna får säkert träffa Liam och Carl nästa gång!

På lördag är det som sagt tävling i Söderhamn, men jag kan inte åka eftersom Andreas jobbar :( Tråååk! Jag älskar verkligen att åka på tävlingar, det är bland det roligaste jag vet. Adreanlinet, dansglädjen och alla söta och goa dansare! Jag saknar faktiskt dansen, fast jag aldrig skulle vilja byta bort min tid med Liam mot något. Men en tävling kan jag väl åka på då och då :D

Nu ska jag hänga lite med Liam, som är supervaken! Så kul, han har börjat le lite smått också och "prata" med sina gosedjur. Nallen från mormor är en favorit :)



God natt & sov gott
Sov gott & god natt
natti natti!


Vår lilla natt-ramsa

Go-gluttar!

TACK Kajsa, Alex, Madde och Frippe för det fina babygymmet och haklapparna, Liam är helnöjd! :D Jag kan tyvärr inte lägga ut någon bild på när han ligger i det, för Andreas har kameran och mobilkameran vill inte vara med :) Men det kommer!




hej hopp

Idag har vi haft en massa för oss, så jag har inte hunnit blogga. Just nu sitter jag med en övertrött liten kille så jag ska försöka lägga både honom och mig, men uppdaterar mer imorgon!

KRAM!


Dagens outfit!



Barbapappa helbody som Liam har fått av Stefan och Cissi! Jag älskar helbodys, så att man slipper allt krångel med tröjor som åker upp mm.



Liam älskar sin mobil över skötbordet! Jag har köpt den på Ikea för 49 kr och rekomenderar den verkligen, det är den bästa han har!



Dagens mamma ser trött ut, men har hört att det är helt ok när man har en bebis som inte sover ;) Men jag ska rycka upp mig, ska genast boka en frisörtid till exempel!


Tisdag!

Idag har varit en tung dag, samtidigt som den har varit riktigt bra. Vi hade tid hos BVC idag och när vi var där upptäcktes att Liam bara hade gått upp 20 g på en vecka. Marie, vår sköterska, konstaterade att det troligtvis beror på att jag inte har tillräckligt med mjölk. Vi har ju haft problem med amningen hela tiden, och behövt lite tillägg, men nu är det alltså värre. Jag vet att man får mer mjölk ju mer man ammar, och jag både ammar och pumpar men det blir inge bättre :( Jag ska självklart fortsätta amma eftersom det är bland det bästa som finns i hela världen och Liam får ju ändå lite av mig, så får jag komplettera med tillägg sedan.

Det andra som är lite smådrygt är att jag inte får äta ett dugg mjölkprotein nu på ett tag, för att se om Liam är allergisk mot det eftersom han har så ont i magen. Vi har köpt ett mjölkfritt tillägg också. Det här är ju bara drygt för mig och det påverkar inte Liam just nu, men vi hoppas så klart att han inte är allergisk! Mjölkprotein finns ju typ i allt, men jag får trösta mig med att det bara är för ett tag...

Så, nu har jag fått ur mig det jobbiga och går vidare till det lite roligare. När vi kom hem idag och matade Liam med både bröst och det nya tillägget så vart han sååå mycket nöjdare! Han satt och kikade på sin nalle i säkert 40 minuter och var vaken och nöjd i två timmar innan han slummrade till. Vi har hunnit med en matning till och nu ligger han och sover sött i vaggan, som typ aldrig har funkat förr. Det känns helt underbart att se honom slappna av och må bra och jag känner att jag får mycket mer energi nu. Älskar den där ungen så att jag kan spricka :)

Idag var ni ner på Heartbreak och käkade lunch och hejade på Bettan och Maria. De tog Liam direkt, sövde honom och sen tog Bettan lillkillen på en liten promenad. Så gulligt av dem! Liam hade på sig en av de stickade tröjorna han hade fått av Bettan och var så fin! Tyvärr har jag ingen bild på det än, men ni får se en nöjd liten kille i stället :)

Nu ska jag gå och snusa på mina prinsar! Natti natti!




Pappa & Liam-tid!

Mys-killar! ♥





Pappa sjunger




Ja... det höll ett tag i alla fall ;)



The food has arrived



Linas matkasse för den här veckan, härliga råvaror eller hur? Den här veckan lagas följande:

Kolja med ägg och persiljesås.

Minestronesoppa med pecoriono

Spenat- och ricottaravioli med basilikadoftande tomatsås

Mustig korvgryta med äpple och matvete

Dillkött på kyckling med potatis och kokta grönsaker


Mmmmmmmmmmmm vad gott det låter!

Det känns så skönt att få maten planerad, så man inte står där utan en kväll. Det är ju sååå drygt! Förra gången av Linas matkasse var sådär, fisken var jättegod men resten lite lamt. Nej, just det, morotssoppan var också riktigt bra!

Nu ska jag springa till tvättstugan en sväng, passar på medan Liam är lugn med pappan och lyssnar på vaggvisor :D


Goa Moa!

Liam är sååå glad, för han har fått de här fina presenterna av min danselev Moa!





En jättemysig filt med Laban & Labolina!



En snygg haklapp och ett par härliga tofflor att mysa i!


Tack så jättemycket Moa, du är så hiiimla go!!!
♥♥♥


Öhhh

Jag tror tävlingen tog på mig igår... jag sov nämligen till kl 14 idag!!! Som värsta tonåringen! Nu så har jag ju varit vaken och ammat mellan varven, men ändå! Andreas kom hem från jobbet vid kl 8 imorse, då matade jag Liam och sen skulle jag sova en stund till... jag kommer ihåg att Andreas var in några gånger, men jag hade bara mumlat jag måste sova. Så älsklingen hade tagit mjölken jag pumpade ur efter tävlingen igår och gett Liam en gång så att jag fick sova vidare ♥. Jaja, antar att det behövdes!

Appropå bröstmjölk, så har jag aldrig varit med om maken om mjölkfyllda bröst igår! Jag rusade in till Liam när jag kom hem igår, men tror ni han ville äta då? Nej, han sov! Så det var bara att ta fram pumpen och dra igång, jag hann fylla en flaska in bebis vaknade och ville äta. Han blev mätt ändå, så det ryms nog bra mycket mer mjölk än vad man tror i matmaskinerna :D

Liam sov dessutom bättre igår natt än vad han har gjort på länge, han vaknade med magknip en gång bara men vi lyckades somna om ändå. Sååå skönt! Jag kunde inte somna i stället då, var uppskruvad efter tävlingen och tycker att det är galet tråkigt att jag inte kan följa med nästa lördag. Då är tävlingen i Söderhamn och bara bilresan tar så lång tid, så det funkar inte. Typiskt! Men det kommer fler tävlingar....

Nu ska jag ta och plocka in lite matvaror Andreas kom hem med, sen ska jag skölja näsan för er som är intresserade ;) Vi är förkylda här, och jag vill inte att min ska vara långvarig så här sköljs det! Rekomenderas till er som inte provat det än!


Ha en bra dag!



Liam såå fin i kläder mormor har stickat! ♥

Underbar!

Mamma har saknat dig idag, älskade bebis!




Katter katter katter...

Har ni träffat mina katter? De är verkligen stora personligheter båda två, men på skilda sätt. Sessan är en riktigt tjejig kisse som ogärna smutsar ned tassarna om det inte handlar om att döda något :0 Simba däremot är lite smutsig allt som oftast, han gosar och spinner mycket hellre än att ägna sig åt något så tråkigt som att tvätta sig! Något de dock har gemensamt är att de absolut ska följa med på hundpromenaderna båda två. Det ser lite roligt ut när jag kommer gående med Totti, barnvagn och två katter, grannarna tittar till lite extra kan jag lova ;)

Det som inte är lika skoj är när jag inte vill att de ska följa med, som ikväll när vi skulle över stora vägen. Både Totti och jag försökte jaga iväg katterna och trodde att vi hade lyckats när vi kom fram till thaivagnen, som var vår destination för kvällen. Dömm då min förvåning när jag helt plötsligt känner något mot benet och jag ser hur Simba stryker sig spinnande mot mig och ser väldigt nöjd ut! Det blev rätt kämpigt att bära en katt som väger sju kilo (tjockiskatt, jag vet) samtidigt som jag drog barnvagnen och försökte få med en 56-kilos hund som bara ville nosa på löpfläckar, när jag skulle ta mig över vägen hem. Simba fick dessutom panik och skulle ta sig loss mitt i allt, pust! Snacka om jag var svettig när vi rullade in genom grinden till tryggheten inne i radhuset igen ;)




Tävling!

Idag var det säsongens första tävling som arrangerades av bästa Uddans i Rotskärshallen, Skutskär. Jag pumpade ur lite mjölk, lämnade Liam med pappan och begav mig dit. Vilken tur att jag gjorde det för oj vad fantastskt kul det var! Alla dansarna var as-bra, det var så kul att få träffa dem och bara ge dem en kram! Likaså föräldrar och de andra danslärarna så klart! Tävlingen var kanonbra arrangerad och inte nog med det, Uddans domnierade dansgolvet! Jag lånade lite bilder från facebook, bland annat som Lina har fotat.

Tack för idag, kanonbra jobbat alla!



Stolta tjejer som tog guldpokalerna i Guld 12-15 år!




Kajsa och parkompisen Frida tar lite luft innan prisutdelningen.



Tjoho vad kul, både guld och silver till Uddans-tjejer i silver 12-15 år!




Go-pluttar!




Ebba & Emilia in action!



Första gången på pallen för dessa söta gluttar!




Sara ger järnet i finalen!



Alva & Tea visar hur glad man ska vara när man tar pokaler!




Gruppen X3M debuterade i street och tog hem bronspokalen!




Bäst på plan är vi, Uddans & Co! ♥

bad update!

Liam har gått från att skrika på nätterna till att skrika varje vaken stund... så jag hinner inte med bloggen, slänger in inlägg lite då och då när jag har ork och tid ;)



Lill-hjärtat ♥

Inget kul med kvällsbad!

Trots att man får ha på sig det här fina badlakanet som mormor har köpt efteråt!



Råkade komma åt någon inställning på kameran så att färgerna blev klena :/

Vaaaken bebis!

Herregud säger jag bara! Från att vara orolig för att ha en för trött bebis så hade jag plötsligt en som vägrade sova! Liam var vaken från kl 21 till kl 5 på morgonen, han sov bara 10 minuter åt gången. Där fick man för att jag skrev att han sov bättre på nätterna nu, hehe. Jag gick till och med ut och gick vid 2-tiden inatt för att han somnar så bra i vagnen, vilket han gjorde också... men vaknade när vi kom in ;) Så idag har vi inte varit så kaxiga här hemma. Som tur är somnade go-killen och sov 4 timmar på dagen, så jag vet att han kan sova i alla fall :D



Öppet hus på brandkåren var riktigt trevligt, men kallt! Det var verkligen kul att få kika hur det ser ut på Andreas jobb och han var så söt när han hjälpte små barn att släcka eldar med brandsläckaren!

Liam var med så klart och kikade i brandbilen med pappsen :)



Efter det fick vi finbesök från Stockholm av Stefan och Cissi, jättekul att ni kom och tack för presenterna :D Hoppas vi ses snart igen!



Liam var vaken och snäll hela tiden de var här, helmysigt!

RSS 2.0