Tänk till!

Ett gott nytt år behöver inte invigas med smällare, snälla tänk på alla skotträdda djur. Totti bryr sig inte alls, men det finns ju andra. Barn har smällt smällare här i två dagar nu, sååååå onödigt! Kör vid tolvslaget och bara då om ni verkligen måste. Kinesiska lyktor är ju annars väldigt fina och ljudlösa ;)

Over and out!

 


Det är myyyysigt med morfar!

 

 


Baby-häng!

Igår hade vi lunch-date hemma hos Anna med både mammor, pappor och efterlängtade kompis J som var hemma på besök. Underbart trevligt! Anna tog några fina bilder som jag ska få sen, under tiden får ni nöja er med iPhone :)

Så, nu är det slut på 2011. Det bästa året någonsin eftersom min lilla Liam kom. Jag tänkte göra ett inlägg om det sen, nu måste jag packa för jag och bebis ska till brorsan och fira in det nya året. Pappa ska också med, men älskling måste jobba :( Bror Fredrik fyller dessutom år idag, så en massa GRATTIS till dig!

Härliga bebisar och jag med helt underbara Ester, ett och ett halvt år gammal :)

 


Så coolt!

Just nu händer det något stort här hemma. Liam sover i sin säng - i sitt rum och klockan är 02.30. Så häftigt! Vi ska börja låta honom sova där först och sedan hämta in honom till nat-matningen. Ganska skönt faktiskt, jag har legat och läst i lugn och ro utan att behöva tänka på att jag kan väcka bebis. Han somnade kl 20, var uppe igen vid 22, men jag lyckades söva honom vid tolv igen. Så nu ligger jag här... Utan Liam... Och kan så klart inte sova för att jag saknar honom så mycket. Hahaha, är det inte typiskt ;)

/ hönsmamman Lisa

Liam i kvällens pyjamas

 


Vaknar och gallskriker

Hej på er läsare och God fortsättning!

Hoppas allt är bra med er alla! Med oss är det bra, förutom att Liam helt plötsligt vaknar och gallskriker då och då. Han gråter som en tok, tårarna rinner och han är bara så ledsen. Det är jättejobbigt att höra :( Kan de börja ha mardrömmar redan nu? Är det någon som vet? Eller kan det bli så när det är dags för tänder? Stackars mammas lilla ♥ Det är nästan som magknips-skrik, fast det går över med närhet...

Själv så har jag börjat tappat hår i mängder, det är helt galet! Jag vet att man kan göra det när man slutar amma, men fortsätter det så här kommer jag vara hårlös i januari! Nej då, skämt åtsido, men det är verkligen MYCKET hår som släpper. Min frisör och kompis Hanna sa att man tappar inte hår under graviditeten, så alla dessa hårstrån släpper jag nu i stället. Men eftersom inget hår har lossnat så har det inte heller kommit några nya, så nu kommer det vara tunt ett tag tills dess att de nya hårståna har vuxit ut. Det känns så hemskt när man drar lite i håret när man duschar och får flera toffsar i handen... jag får hoppas att det inte blir några kala fläckar bara ;)

Igår var Stoffe och Hanna här på lite fika och sällskapsspel, väldans trevligt måste jag säga! Liam fick dessutom fina Me&I-kläder i julklapp, sååå fint! Tack så mycket! Ossy var ju med så klart och röjde järnet med Totti, bästa polarna!

Nej, nu lär jag gå och vyssja en ledsen bebis. Natti natti

Me&I-fin Liam






7 år sedan idag....

Tänk att det redan har gått 7 år sedan jag och Andreas var i Thailand första gången. 7 år sedan vi bestämde oss för att åka hem tidigare. 7 år sedan tsunamin tog så många liv. 7 år sedan mamma var sjuk....

Efter den resan tror jag att allt har en mening. Min mamma var så sjuk, så jag ville komma hem till henne för att hinna träffas över jul. Vi åkte hem på julafton i stället för nyårsafton. Vi skulle ha varit på phi phi, en ö som spolades näst intill helt ren. Våra bekanta var kvar, men klarade sig som tur var, dock inte utan skador. Vi kom hem helskinnade, jag fick vara med mamma och hon blev dessutom frisk. Även fast det var en otroligt jobbig period för hela familjen under mammas sjukdomstid, så kanske inte jag och Andreas hade kommit hem om inte läget var som det var. Så, jag tror allt har en mening....

Mina tankar går idag till alla som drabbades av tsunamin och jag passar på att vara lite extra glad över att jag och Andreas sitter här med en liten skatt...

Jag och ♥ för 7 år sedan...




God morgon!

Ja, så kan jag nästan säga, för jag och liten sov till kl 12 idag! Men lite pauser för mat så klart ;) Liam har vänt pp dygnet igen, så vi kommer inte i säng förrän 2 på nätterna nu. Haha, det är så skumt egentligen. Varje gång jag tror att NU så blir det bra, så ändras sovrutinerna för liten. Jag längtar verkligen tills när han sover på kvällarna, så jag och Andreas kan få´liten egentid. Men det kommer väl det också!

Jag har fått lite frågor om amningen och ja, jag har slutat amma nu. Det skötte sig egentligen själv, Liam ville inte ha bröstet längre och till slut fick jag knappt ut någonting när jag pumpade. Det har varit en tung period och jag har gråtit många tårar, men nu har jag accepterat det och då känns det bättre. Men det är en tid som jag och Liam aldrig kommer att ha igen, den närheten var helt fantastisk!

Idag kommer min fina vän J hit, vi har inte setts sen i sommar så hon ska få träffa Liam för första gången. jag har ju så klart berättat för honom att "tant J" finns, men nu ska de få träffas på riktigt. Hon är verkligen en av mina bästa vänner och det är så konstigt att hon inte har träffat den viktigaste i mitt liv. Men IDAG så :D

Nej, nu lär jag försöka få igång den här dagen, jag är liksom lite seg eftersom jag knappt har sovit i natt. En kaffe borde väl få fart på den här mamman!

Kram på er!




Härliga juuul!

Hej hopp alla och GOD JUL!

Just nu sitter jag uppkrupen i soffan med en katt i knäet och kikar på film. Igår firades julen hos min mamma med resten av familjen och det var riktigt mysigt. Linda, min storasyster som har sex barn, knep Liam direkt och sen fick vi knappt tillbaka honom. Hon är så duktig med de små, Liam bara äääälskar henne. Annars var han blyg för första gången i går, så himla gulligt! Jag vet att det kan komma i hans ålder, så det försvinner nog :) Men han var bara såååå söt!

Dagen spenderades hemma hos As föräldrar med god mat och julmys, innan älskling skulle till jobbet. Så två riktigt härliga dagar. Dock känns det lite skumt att sitta hemma på juldagen när jag egentligen brukar vara på party, men det går bra det med. Jag har ju världens finaste att spendera kvällen med!

Det här har Liam på sig idag, en skjortbody och röda chinos :)

 


Tips?

Hej på er!

En av mina läsare skrev så här i en kommentar om sin lilla dotter Juni:

Hon har nu ännu en vagel STOR som vi tvättar med ljummet vatten. Någon som haft sånna o har något tipps?
På hc så görs inget utan dem kan sitta upp till ett år om hon har otur... God jul Lisa o alla andra här!!


Någon som har något tips, så kommentera gärna! Julkram till er!

Wow!

Liam är MYCKET nöjd med julgranen :)

 


Finbesök!

Av kusinerna från Sundsvall! Liam tackar för fina julklappen och hoppas att vi ses snart igen!

 


God Jul!

Från oss till Er! Njut av helgen, skippa stressen och passa på att skänka en slant till de som behöver det. Och just ja, ät en MASSA gott!  ;)

Inte alltid lätt att få till en bild :D

















Men vi fick till ett i alla fall, som fick bli årets julkort.
GOD JUL önskar familjen Brändström!


Kvällsrutiner?

Nu är jag inne på den här frågan igen :) Liam är en väldigt lättsam liten kille, men vi har alltid haft det lite krångligt på kvällarna. Det är ingen konst att få honom att somna vid 19.30-20.00, men han vaknar alltid efter ca en timme. Efter det så sover han oroligt, vaknar flera gånger och oftast måste vi plocka upp honom och ha honom vaken ett tag. Därför kommer vi aldrig i säng före tolv här hemma. Men efter det så sover han, vaknar för mat en gång vid ca 5-tiden, en gång vid 9-tiden och sen sover han vidare till typ 10.30. Så vi har väldigt bra nätter, det är kvällarna som spökar.

Vi har våra kvällsrutiner som vi försöker hålla. Vid sjutiden så byter vi till pyjamas, tvättar, smörjer och myser lite på skötbordet. Efter det säger vi god natt till djuren, till spegeln och till den andra föräldern. Liam blir jätteledsen om vi skulle lägga honom direkt i sängen, utan vi måste gå runt och gunga honom lite först tills han är så trött att han nästan sover. Då kan vi lägga ned honom och han kan somna skönt i sängen.

Men sen vaknar han som sagt. Nu har ju Liam lite reflux som kan spöka, kräks han mycket så vaknar han av det, men i övrigt är allt krångel med magen borta. Skönt! Han skriker inte alls på kvällarna längre :) Men jag är verkligen nyfiken hur ni andra gör/har gjort med era små. Jag har tagit till mig råden från förrut, att verkligen göra kväller på kvällen, men finns det nå mer?

Kram till er!



Bästa fotöljen...

Haha

Komiskt nog så började skriva ett inlägg på datorn om nattning av liten, och att han sover oroligt på kvällarna. Men jag har inte hunnit posta det än, eftersom Liam inte vill sova ikväll. Så bloggar lite från sidan av vaggan och fixar det andra inlägget imorgon ;)

Natti natti!


God natt

Lite mys med mamma innan det är dags för pyjamasen. Gos-hjärta!!!

 


RSS 2.0